RECEPT: Paddenstoelen-burgertjes

Paddenstoelenburgertjes

Paddenstoelen bevatten waardevolle voedingsstoffen, waaronder foliumzuur, vitamine B2, en mineralen zoals kalium, fosfor, koper, zink en mangaan ook bevatten ze vezels.

Hoewel paddenstoelen niet als volwaardige vleesvervangers kunnen dienen, onder ander vanwege hun relatief lage eiwit- en ijzergehalte, dragen ze wel bij aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Dit recept voor paddenstoelenburgertjes is een heerlijke toevoeging aan het avondeten of als lunch!


Wat heb je nodig

Voor ongeveer 3 burgers

  • ยฑ250 gr. paddenstoelen naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Paneermeel (om de burgertjes steviger te maken)
  • Olie om in te bakken
  • Kruiden naar smaak: tijm, peterselie, peper en zout
  • Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook en paddenstoelen fijn.
  2. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur tot ze goudbruin zijn en zet ze even aan de kant.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens ook de knoflook toe en bak deze kort mee.
  4. Voeg de paddenstoelen en kruiden toe aan de pan en bak ze goudbruin.
  5. Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak dit kort mee.
  6. Haal de pan van het vuur, laat het mengsel even afkoelen en schep het dan in een keukenmachine.
  7. Voeg de geroosterde pijnboompitjes, het ei, de paneermeel en eventueel de Parmezaanse kaas toe aan de keukenmachine.
  8. Mix het geheel in de keukenmachine. Als je textuur in de burgertjes wilt behouden, meng het dan kort; zo niet, meng het dan wat langer.
  9. Neem met een lepel een beetje van het mengsel en vorm er burgertjes van.
  10. Verhit wat olie in een pan en bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin.
  11. Serveer de burgertjes eventueel op een broodje met wat sla. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *