RECEPT: Granola

granola

Granola is een bron van vezels, vitaminen, mineralen en onverzadigde vetten. Dit recept voor granola is heerlijk als topping op kwark of havermout bij het ontbijt. Ik voeg zelf graag wat vers fruit toe voor extra smaak!


Wat heb je nodig:

  • 180 gr. havermout
  • 200 gr. gemengde notenmix
  • 1 eetlepel olie naar keuze
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje kaneel
  • 1 eetlepel notenpasta of pindakaas
  • Optioneel: 50 gr. zonnebloem- en/of pompoenpitten
  • Optioneel: geraspte kokos
  • Optioneel: cranberryโ€™s, rozijnen en/of gedroogd fruit

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180ยฐC.
  2. Hak de notenmix grof.
  3. Leg de havermout, de noten en eventueel de zonnebloem- en/of pompoenpitten en geraspte kokos op een bakplaat. Strooi een snufje kaneel over de bakplaat.
  4. Verwarm in een pannetje de notenpasta, olie en honing tot alles klontvrij is.
  5. Giet dit mengsel over de bakplaat heen en schep het goed door elkaar.
  6. Bak de granola in de oven voor ongeveer 20 minuten en schep het halverwege een keer om.
  7. Voeg eventueel de cranberryโ€™s, rozijnen en/of gedroogd fruit toe.
  8. Laat de granola afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot. Eet smakelijk!

Opmerking: Deze granola is ongeveer 2 weken houdbaar in een afgesloten pot.

Tip: Dit recept is ook gemakkelijk te maken in de airfryer! Zie hier het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *