Je winkelwagen is momenteel leeg!
RECEPT: Bananenpannenkoekjes
Bananenpannenkoekjes zijn makkelijk, lekker, gezond en vol eiwitten – perfect als voedzaam ontbijt!
Wat heb je nodig:
Voor 1-2 personen
- 2 bananen
- 1 ei
- Havermout (hoe meer havermout je gebruikt, hoe dikker de pannenkoekjes worden)
- Olie om in te bakken
- Optioneel: vers fruit, honing, kaneel, pindakaas
Bereidingswijze:
- Doe de bananen en het ei in een keukenmachine of gebruik een mixer en mix tot een glad geheel.
- Voeg de havermout toe en mix opnieuw goed door. Voeg havermout toe totdat de pannenkoekjes de gewenste textuur hebben.
- Verhit wat olie in een pan op het vuur.
- Schep of giet het mengsel in de pan. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes ongeveer 5 cm groot zijn; als ze groter zijn, kan het lastig zijn om ze om te draaien.
- Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin is, draai je ze om en bak je de andere kant totdat deze ook goudbruin is.
- Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord.
- Garneer eventueel met vers fruit, honing, kaneel en/of pindakaas.
Opmerking: Als je geen mixer of keukenmachine hebt, kun je de banaan ook prakken en hier het ei doorheen mixen. Gebruik in dat geval geen havermout; de pannenkoekjes zijn van zichzelf al wat dikker.
Eet smakelijk!
Geef een reactie