RECEPT: Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes recept

Bananenpannenkoekjes zijn makkelijk, lekker, gezond en vol eiwitten – perfect als voedzaam ontbijt!


Wat heb je nodig:

Voor 1-2 personen

  • 2 bananen
  • 1 ei
  • Havermout (hoe meer havermout je gebruikt, hoe dikker de pannenkoekjes worden)
  • Olie om in te bakken
  • Optioneel: vers fruit, honing, kaneel, pindakaas

Bereidingswijze:

  1. Doe de bananen en het ei in een keukenmachine of gebruik een mixer en mix tot een glad geheel.
  2. Voeg de havermout toe en mix opnieuw goed door. Voeg havermout toe totdat de pannenkoekjes de gewenste textuur hebben.
  3. Verhit wat olie in een pan op het vuur.
  4. Schep of giet het mengsel in de pan. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes ongeveer 5 cm groot zijn; als ze groter zijn, kan het lastig zijn om ze om te draaien.
  5. Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin is, draai je ze om en bak je de andere kant totdat deze ook goudbruin is.
  6. Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord.
  7. Garneer eventueel met vers fruit, honing, kaneel en/of pindakaas.

Opmerking: Als je geen mixer of keukenmachine hebt, kun je de banaan ook prakken en hier het ei doorheen mixen. Gebruik in dat geval geen havermout; de pannenkoekjes zijn van zichzelf al wat dikker.


Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *