RECEPT: Vijgen-dadelcake

RECEPT: Vijgen-dadelcake

Deze cake is heerlijk bij de koffie of thee! En het beste van alles: hij is lekker zoet zonder dat er geraffineerde suikers aan zijn toegevoegd! (Let wel even op de ingrediëntenlijst van het gedroogde fruit, omdat hier soms toch suiker aan is toegevoegd..)


Wat heb je nodig:

  • 140 gr meel naar keuze (ik gebruik speltmeel)
  • 2 bananen
  • 4 dadels (ontpit)
  • 120 gr vijgen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Kaneel (naar smaak)
  • 3 eetlepels (plantaardige) olie
  • Noten naar keuze (ik gebruik pecannoten)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het meel, de bakpoeder en de kaneel in een kom.
  3. Hak de dadels en vijgen grof en laat ze een paar minuten weken in gekookt water (giet af).
  4. Prak de bananen en meng ze door de geweekte dadels en vijgen samen met de olie.
  5. Vet een bakblik in en giet het beslag erin. Strooi vervolgens de noten eroverheen.
  6. Plaats de cake 45 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.
  7. Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.