RECEPT: kikkererwten-burgertjes

RECEPT: kikkererwten-burgertjes

Kikkererwten zitten boordevol vezels, ijzer, zink, fosfor en B-vitaminen en zijn daarnaast een uitstekende bron van plantaardige eiwitten!

Dit recept voor kikkererwtenburgertjes is ideaal als vleesvervanger of als extra eiwitbron bij je avondeten. Bovendien zijn ze niet alleen lekker, maar ook nog eens snel te bereiden! 😉


Wat heb je nodig

Voor ongeveer 3 burgertjes:

  • ±400 gr. kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje
  • Olie naar keuze
  • Broodkruim
  • Optioneel: (parmezaanse) kaas
  • Kruiden naar smaak (ongeveer 1 tl van elk):
    • Gemberpoeder
    • (Gerookte) paprikapoeder
    • Bieslook
    • Komijnpoeder
    • Chilipoeder

Bereidingswijze:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af in een vergiet.
  2. Snijd de rode ui in stukjes en pel de knoflook.
  3. Doe de kikkererwten, rode ui, knoflook, ei, bouillonblokje en kruiden in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig wat olie toe als de massa te dik is, of broodkruim als de mix te dun is. Zorg dat de textuur stevig genoeg is om burgertjes van te vormen.
  4. Leg een bord klaar met broodkruim.
  5. Neem met een lepel een bolletje van het mengsel en vorm er een burgertje van.
  6. Leg het burgertje op het bord met broodkruim en zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  7. Verhit wat olie in een pan en bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin.

Eet smakelijk!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.